Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: [Anfo-Event] Welcome to the NHK! 1-24  (Przeczytany 1230 razy)

Izumi

• Uploader
    • http://anfo-event.pl
[Anfo-Event] Welcome to the NHK! 1-24
« : Czerwiec 16, 2010, 19:20:08 »

(...) Tatsuhiro Satou. Przyjechał z prowincjonalnego miasteczka, by studiować w Tokio, ale w połowie pierwszego roku rzucił uczelnię i zamknął się w swojej maleńkiej kawalerce, którą opuszcza tylko nocą. Czas spędza kompletnie bezczynnie, wpatrując się w sufit i jałowo piekląc się na katującą go bezustannie zza ściany lukrowaną pioseneczkę z jakiegoś anime. Na pociechę ma tyle, że doskonale wie, kto doprowadził go do takiego stanu. To złowroga organizacja, NHK, ogólnojapoński (a może ogólnoświatowy) spisek, mający na celu niszczenie życia ludziom – a przede wszystkim właśnie jemu.

Hikikomori – choroba cywilizacyjna o podłożu psychiczno­emocjonalnym, rodzaj depresji, syndrom skrajnego wycofania społecznego, który obecny jest w życiu milionów młodych Japończyków. Dotychczas stwierdzono jej występowanie w Japonii i Korei Południowej. Zapada na nią głównie młodzież płci męskiej (ok 7 chłopców na 3 dziewczyny). Przejawia się ona odizolowaniem od społeczeństwa na kilka lat. Osoby dotknięte tą dolegliwością zamykają się najczęściej w domu, unikając bezpośrednich spotkań z ludźmi. - Wikipedia

Fragmenty opisu ze strony Tanuki.

Miło mi zaanonsować  finał IV edycji Anfo-Event. ;)
Welcome to the NHK!
Tytuł oryg. NHK ni Youkoso!
24 odcinki subowane przez 22 grupy fansubberskie w wydaniu Anfo-Event.
Dla miłośników tego anime i dla ludzi lubiących wydania A-E.
Jeśli ktoś jeszcze tego anime nie widział, zachęcam, bo warto. Może zobaczycie samych siebie? Kto wie. ;p

Do pobrania z trackera f.pl lub SRS

W projekcie AE-4 udział wzięli:

HNNL
Senjou Anime Subs
Sró-chan 
Goblin's Light and Sound
b-subs
Butazaru
Atarashii Fansubs
Subs Ryougun Setsuzoku
Lolipop! 
Is&Iss
justaway
Omoi
Kuzyni
HakutakSub
4TF
Blue Sora
Delete Before Watching
Mró-chan
D_Subs
ASG-Across
Basaka
BAKA Fansubs

Grupom serdecznie dziękuję, a na zbliżające się wakacje i urlopy życzę wypoczynku i pogody.
I do zobaczenia w AE-5. ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2010, 12:02:50 wysłana przez alfi »
Polskie suby na MegaUpload i RapidShare  ^__^

K7

• Profesionalny amator
    • K7 M&A
Odp: [Anfo-Event] Welcome to the NHK! 1-24
« Reply #1 : Czerwiec 22, 2010, 15:54:46 »

Dwie sprawy.
I. Do Butazaru
Czcionka Goodfish nie czyta polskich znaków... No dobra, czyta, ale tylko 'ó'. Wiem, że można sobie napisy wyciągnąć i podmienić czcionkę, ale piszę, żeby się upewnić czy tylko ja taki wyjątkowy jestem i czy to przypadkiem nie moja wina.

II. Dla kolekcjonerów
Pełne OST w wersji FLAC Torrent waga 1,4 GB
http://www.przeklej.pl/plik/nhk-ni-youkoso-ost-flac-www-k7-ubf-pl-torrent-0018p80nf6342j6

Aniki00

« Reply #2 : Czerwiec 22, 2010, 20:52:42 »

I. Do Butazaru
Czcionka Goodfish nie czyta polskich znaków... No dobra, czyta, ale tylko 'ó'. Wiem, że można sobie napisy wyciągnąć i podmienić czcionkę, ale piszę, żeby się upewnić czy tylko ja taki wyjątkowy jestem i czy to przypadkiem nie moja wina.

Dziwne, właśnie sprawdziłam i Goodfish jest czcionką z polskimi znakami, więc nie wiem, czemu ci ich nie czyta :|

Zatoichi

• Anime-People
« Reply #3 : Czerwiec 22, 2010, 21:32:56 »

Dwie sprawy.
I. Do Butazaru

Czcionka jest załączona w kontenerze mkv i posiada polskie znaki. Tobie pewnie nie czyta jej, gdyż masz w systemie czcionkę z tą samą nazwą, ale bez polskich liter. Dlatego też spolszczane czcionki powinny mieć to zaznaczone w nazwie, aby takie sytuacje się nie powtarzały.

K7

• Profesionalny amator
    • K7 M&A
« Reply #4 : Czerwiec 23, 2010, 22:45:58 »

Tobie pewnie nie czyta jej, gdyż masz w systemie czcionkę z tą samą nazwą(...)
Prawdę rzeczesz. Nawet mi taka błahostka do głowy nie przyszła... Chyba na siłę sensacji szukałem.
Dziękuję za przypomnienie, że dobre rozwiązanie, to proste rozwiązanie.

Draco

« Reply #5 : Lipiec 09, 2010, 21:11:50 »

Hej... Nie było mnie tu trochę;) W każdym razie:
Dzięki chłopaki i dziewczyny (lub chłopcy i dziewczęta; jak kto woli;))! Super seria i kawał świetnej roboty wykonany. Mnie się bardzo podobało, zarówno anime, jak i efekty waszej pracy.

>

Strona wygenerowana w 0.166 sekund z 18 zapytaniami.