Fansubs.pl

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Bany, regulamin, nazwy grup a redakcja fansubs.pl  (Przeczytany 541 razy)

Shelly

Bany, regulamin, nazwy grup a redakcja fansubs.pl
« : Sierpień 11, 2009, 00:06:59 »

Głośno było ostatnio na f.pl o niedociągnięciach regulaminu, przez co powstała jego nowa wersja. Ani w starym, ani w nowym regulaminie nie doszukałem się podpunktu, który mówiłby, że można banować użytkowników za nazwy grup, a tym bardziej tych grup, z którymi nie ma się nic wspólnego. Dlaczego więc ukarano mnie za podanie wiadomości o istnieniu takiego torrenta (http://tokyotosho.info/details.php?id=237738)? Nie mam z nim nic wspólnego, o czym świadczyć może to, że w czasie jego dodania byłem na Natconie. Ciekawym jest też fakt, iż tutejsi decydenci karzą mnie za to, na co sami narzekali na anfo, gdy pojawił się wjazd na DiMa. Pisać muszę z konta Shelly, ponieważ Alfi wprawdzie pozwolił mi składać do niego zażalenia, ale odebrał mi możliwość pisania PW.
qwig

alfi

• Administrator
  • Pan i Władca :P
Odp: Bany, regulamin, nazwy grup a redakcja fansubs.pl
« Reply #1 : Sierpień 11, 2009, 00:12:18 »

1) co do kontaktu: masz mojego jabbera, jestes ze mna na kanale irc, masz mojego maila... więc co to za mydlenie oczu, ze nie mozesz sie ze mna skontaktować?
2) dostałeś powód bana, 16.b i 17.a - nie ma znaczenia, czy jest to w treści posta czy też w temacie.

jeszcze coś?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 00:25:06 wysłana przez alfi »

Thar

• Gość
« Reply #2 : Sierpień 11, 2009, 00:48:20 »

Abstrahując od zgodności (lub nie) z regulaminem - nie zajmuję się już forum, więc nie mnie ją oceniać - chciałbym napisać, że mi osobiście obecność tego torrenta nie przeszkadza, bo jedyne o czym mówi tag "grupy" to poziom intelektualny autora :)

Nie wiem jak w tej materii zapatruje się Oin, i nie piszę że tym autorem jest qwig, jakby ktoś miał wątpliwości.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 01:25:25 wysłana przez Thar »

Shelly

« Reply #3 : Sierpień 11, 2009, 02:40:34 »

Myślałem, że moja wiara w ludzi odpowiedzialnych za ten serwis nie może mieć się gorzej, lecz dziś spotkała mnie niewiarygodna niespodzianka. Do grona twardogłowych osłów dołączył nie kto inny, a administrator Alfi. Mimo iż myślałem, że tylko Thar zdolny jest do udowadniania swych racji banami, nie dając się oskarżonemu obronić przed zarzutami, Alfi pokazał, że to chyba taktyka całego serwisu. Oskarżono mnie o umieszczenie torrenta na Tokyotosho, mimo iż jakąś straszną tajemnicą nie jest, że byłem wtedy na Natconie, co mogę udowodnić biletem i głosami świadków*. Pewnie próbowałbym to odkręcić, gdyby nie to, że Alfi przy okazji blokowania mi możliwości pisania postów zablokował także możliwość pisania PW. W tym wypadku ostatni akapit jego wiadomości, czyli 'Zażalenia zgłaszaj do mnie" uważam za podły cynizm, ale w sumie godny f.pl**   

* Na którym, jak powszechnie wiadomo, siedziałem z laptopem i tworzyłem OP&ED HL dla OtmpT. Och, ostrzeliwałem też polski patrol w Afganistanie, ale tuż po zabicu dwóch rosyjskich policjantów w Dagestanie.
** Pisałem, że nie mogę wysłać PW, a nie, że nie mogę się skontaktować. Po banie z 9.08.2009 na #f.pl (hej Thar, powód "bo jesteś na Natconie, a nie obecni nie mają racji" jest fajny, ale już wróciłem) nie zamierzam kontaktować się z f.pl w sprawac f.pl poza f.pl. 

alfi

• Administrator
  • Pan i Władca :P
« Reply #4 : Sierpień 11, 2009, 10:19:03 »

Tak qwig.. całkowicie przypadkowo nie lubisz się z Tharem i z Oinem, całkowicie przypadkowo też od jakiegos czasu prowadzisz małą partyzantke z f.pl, calkowicie przypadkowo znajdujesz torrenta z tagiem grupy ktory jest obrazajacy dla obydwu panow i calkowicie przypadkowo jeszcze jako strona torrenta podana jest f.pl i poruszony chęcią aby na f.pl bylo wszystko dodales go... ale duzo tych przypadkow, nie graj greka. Byłes na konie w krakowie, twoje alibi? a co to.. nie ma czegos takiego jak internet w krakowie, nie znaja tego wynalazku? O bana na kanale irc też się sam prosiłem... wyjaśniłem ci sytuacje, ale ty dalej w zaparte, jak by nigdy nic..

Tyle z mojej strony, nic tu wiecej nie ma do wyjasniania.

>

Strona wygenerowana w 0.155 sekund z 24 zapytaniami.